Ons bedrijf

Visie kaas ambacht

Kaas is kaas horen wij vaak. Kenners weten dat dit niet zo is. Boerenkaas is anders en dat hoort ook zo. Boerenkaas is bijzonder door het gebruik van rauwe melk, traditie, ambacht en zorg. Onze visie is dat wij die kenmerken continueren in ons rijpingsproces. Kortom bij ons geen robots, geen kaasmachines of iets wat daar op lijkt. Alles met de hand. Wij werken ambachtelijk en zo krijgt iedere kaas in het rijpingsproces de behandeling die de kaas verdient. En dat is het verschil, dat proef je!

Wat betekent het KB keurmerk?

 

KB staat voor Kwaliteitszorg Boerderijzuivelproducten.

 

Boeren die KB kaas maken zijn aangesloten bij de Stichting Kwaliteitszorg Boerenkaas. Dit is een organisatie die de hoogste eisen stelt aan de kwaliteit van Boerenkaas. Zij zorgt ervoor dat KB kaas onder optimale en hygiënische omstandigheden en met de grootst mogelijke zorg op de boerderij wordt bereid. Zowel de bereiding als de rijping moet hierbij aan bepaalde eisen voldoen. De bereiding en de rijping van KB kaas wordt namens de Stichting KB onafhankelijk beoordeeld. Alleen als er voldaan wordt aan de KB-eisen mogen de kazen met recht het KB merk dragen.

 

Wat zijn nu de aanvullende eisen?

 

Alle kaas en dus ook boerenkaas moet voldoen aan Europese, wettelijke eisen voor de kwaliteit en voedselveiligheid. De Stichting KB stelt boven op de wettelijke eisen aanvullende eisen voor boerenkaas met het KB merk:

 

  • De melk is gegarandeerd uit Nederland afkomstig en wordt op kwaliteit gecontroleerd
  • De melk wordt vers en onbehandeld verwerkt
  • De kaasrijping vindt op een natuurlijke manier plaats
  • Zowel de bereiding als de rijping staan onder regelmatige deskundige controle

Kaashandel J. Anker is deelnemer van stichting Kwaliteitszorg Boerderijzuivelproducten.

KB kaas keurmerk

Kaashandel Anker is een recht toe recht aan bedrijf. Eerlijke producten, eerlijke prijzen en een eerlijke service. Vanuit ons kaaspakhuis in Driebruggen leveren wij dagelijks heerlijke boerenkaas door het hele land. Daar wij ons helemaal hebben gericht op kaashandel, opslag en verrijking hebben wij geen koeien of een eigen kaasmakerij.

Kaashandel J. Anker te Driebruggen is opgericht in 1960 door de heer D.A Anker. Ondertussen is het bedrijf in handen van A. Anker, die de kaashandel heeft overgenomen van zijn vader. De kennis van boerenkaas is hiermee overgegaan van vader op zoon, waardoor we met recht mogen zeggen dat we alles weten van boerenkaas!

Historie kaas bedrijf

We hebben een kaaspakhuis, distributie en heel veel kennis Zullen we zaken gaan doen?