Kaas producten

Boeren kaas

Boerenkaas is dus altijd bereid van zogenaamde rauwe melk, dit is melk die verder geen enkele behandeling heeft ondergaan. Juist dát maakt – samen met de ambachtelijke bereiding – de smaak van boerenkaas zo rijk, krachtig en uniek. Boerenkaas is een dus een ambachtelijk product. De bereiding is voor een groot deel handwerk. Toewijding, gevoel voor de kaas en heel schoon werken zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van een smakelijke kaas. Boerenkaas is alles behalve een gestandaardiseerd eenheidsproduct. Per kaasboerderij proeft men als dus de verschillen in voer, in grondsoort, gras, receptuur en bereidingswijze. Ook door seizoensinvloeden varieert de smaak van Boerenkaas. Juist omdat Boerenkaas zo puur en ambachtelijk bereid wordt, zijn de verschillen in voer per seizoen nadrukkelijk merkbaar in de smaak van de kaas. Ons assortiment boerenkaas bestaat uit diverse gewichten, leverbaar van Jong tot en met overjarig:

  • Boerenkaas ( 12, 20, 30 &  60 Kg )
  • Boerenkaas kruimel (16 & 20 Kg)
  • Boerenkaas met diverse kruidentoevoegingen

CumLaude Awards 2020

WIj zijn heel trots op onze boer Spruit van de Spruithoeve uit Oudewater. Hij werd over all winnaar van Cum Luade 2020 in de categorie kaas.

De spruithoeve uit Oudewater is een van onze boeren die iedere week zijn boerenkaas naar ons kaaspakhuis brengt.

Ook deze winnende kaas rijpt 10 maanden in ons pakhuis op houten planken. Iedere kaas keren en behandelen wij met de hand. Natuurlijk zorgen wij in ons pakhuis voor de juiste vochtigheid en temperatuur, waardoor de boerenkaas zijn heerlijke volle en winnende smaak krijgt.

Niet onbelangrijk: natuurlijk kunt u deze heerlijke boerenkaas bij ons bestellen!

Meer weten over boerenkaas?

Wij helpen u graag op weg met kennis en ervaring.